1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I'm back in the IDI game!

Discussion in '6.9L IH & 7.3L IDI Diesels' started by homelessduck, Apr 16, 2020.

  1. homelessduck

    homelessduck Full Access Member

    Posts:
    2,663
    Likes Received:
    279
    Joined:
    Oct 2, 2009
    Location:
    OR

    Unfortunately it did. The smell was so strong. It smelled similar to starting fluid. It didn't air out for several hours . Also at that point I had no coolant temp gauge hooked up , and some very large mountain passes to go through. I figured it was better to postpone the trip.
     
  2. YJMike92

    YJMike92 Full Access Member

    Posts:
    510
    Likes Received:
    267
    Joined:
    Aug 10, 2018
    Location:
    NW Arkansas
    I guess better safe than sorry. Worrying about high engine temperature would have detracted from the enjoyment of the trip.
     
    homelessduck likes this.
  3. homelessduck

    homelessduck Full Access Member

    Posts:
    2,663
    Likes Received:
    279
    Joined:
    Oct 2, 2009
    Location:
    OR
    I've got a few thousand miles on it so far but haven't hit any grades that big yet so I'd definitely like to have working gauges. I got the bad gauge pulled and swapped the new gauge to the bottom of the pod to gain enough length to reach the block. Currently waiting on new valve cover gaskets to get here , but we'll try again to make the trip soon :) .
     

Share This Page